Köp hem det du behöver för att bjuda dina vänner på en middag de sent kommer att glömma. Med smittspridningen av covid-19 under någorlunda kontroll känner många av oss mer bekväma med att ta emot gäster i hemmet. Vi tycker att det är ett gott nog skäl för att fira ordentligt. Vi människor är sociala varelser som behöver varandra, vilket gjort frågan om restriktioner till en ibland svår uppvägning mellan våra behov.

Något att visa upp

När vi nu öppnar upp våra dörrar igen blir det med pompa och ståt. Det finns en tjusning i att göra sitt hem, och inte minst sitt matbord, riktigt inbjudande. Att planera en fest på ett tema och sätta upp dekorationer. Maten du serverar är förstås inte att förglömma, men hur du serverar den spelar minst lika stor roll. En snygg dukning är en del av helhetsintrycket. Satsa på en enhetlig färgskala som inte skär sig mot resten av inredningen eller bordsdekorationerna. Tända ljus på en stor vit bordsduk slår aldrig fel rent estetiskt, men är inte så praktiskt. Särskilt när du har alternativ som ser minst lika bra ut.

Med ett matchande set bestick, tallrikar och bordsunderlägg är det lätt att få din hemmafest att se riktigt exklusiv ut.