De flesta vet hur stökigt det kan bli hemmavid om man är några i familjen, det kan dras in en hel del smuts utifrån då man springer in och ut. Det är en del av att ha ett hem att man måste städa och hålla efter därhemma.

Nu så kanske inte alla familjer stökar ner lika mycket men städas måste det göras ändå. Man har säkert fått med sig många bra tips från sina egna föräldrar hur man kan göra, det finns en hel del husmorstips som fortfarande kan appliceras när man städa hemma.

Ett bra tips är att hela tiden plocka undan efter sig, om man drar fram något så när man gjort detta klart så åker det tillbaka där man tog det. Det finns en förmåga hos vissa att man plockar fram men aldrig ställer tillbaka, detta kan bli ett irritationsmoment för andra i familjen.

Det kan också vara bra att lära barnen från tidig ålder att hjälpa till hemma med städningen, framförallt att försöka hålla en bra ordning på sina egna rum. Det är en stor fördel om alla hjälps åt att hålla en hyfsad ordning i hemmet så det inte bara ligger på en i familjen att städa och plocka undan.