De flesta använder de vanliga produkterna som vi kan hitta i alla möjliga butiker när de ska välja städprodukter. Visste du att många av produkterna vi använder innehåller ämnen som varken är bra för våran hälsa eller för miljön?

Välj istället att städa med ekologiska produkter

Ekologiska städprodukter går att hitta i de flesta vanliga butiker, det gäller bara att titta lite extra noga på vad de innehåller. Vill man spara lite pengar kan man även göra sina egna miljösäkra produkter. Mycket går att städa med bara bakpulver, vatten och ättikssprit. Vill du att det ska lukta lite godare kan du även tillsätta eteriska oljor. Det finns även företag som fokuserar på att ta fram just miljösäkra produkter, en del av de märkena säljs i matbutiker.

Hur ska du göra i framtiden?

För att se till att städa så klimatsmart som möjligt behöver du bara handla mer varsamt i framtiden. Titta en extra gång på produkterna du använder för att vara säker. Du kan även klicka dig vidare här nedan för att hitta mer information om detta för att städa så klimatsmart du kan, men även gynna dig själv och din familj på köpet.