Det är inte alltid man har tid eller lust för den delen att renovera hemma. Det kan vara så att man precis har flyttat in och kanske renoverat den tidigare bostaden och känner att man vill få hjälp med renoveringen av den nya bostaden. Det kan vara fråga om tapetsering eller målning av något rum innan ni är redo att flytta in.

Det kan vara vissa detaljer i renoveringen som man anlitar ett externt företag för att lösa visa delar i renoveringen. Tapetsering är kanske det som du minst av allt vill göra i ditt nya hem och då kan detta vara något som du tar in hantverkare för att fixa. Med Rot-avdrag så betalar du bara hälften av den arbetskostnad som uppstår. Har du inte nyttjat dina 50 000:- som du kan använda under ett år så kan det vara en idé att göra det nu. Prata med den målerifirma som anlitas för tapetseringen om ROT.

Det kan vara oerhört skönt när man precis ska flytta in i en ny bostad att få hjälp med stora delar av den renovering som ska göras. Du kan lugnt luta dig tillbaka för att invänta byggstäd och inflyttning i en fräsch och nyrenoverad bostad. Även om du inte själv renoverar så självklart så gäller det att ha koll på att allt görs som du har tänkt dig. Med en god kontakt med hantverkare så kan du regelbundet titta in och se vad som har gjorts.