Ett litet sovrum kan kännas mysigt i början men allt eftersom man fyller det med saker så kommer väggarna att kännas allt närmre. Det finns några knep du kan göra för att skapa illusionen av ett större rum.

Vill du göra om dekoren så kan du sätta en fondvägg bakom sängen. Det är bästa platsen för att rummet ska se större ut. Vill du tapetsera hela vägen ska du satsa på horisontella ränder. Det förlänger alla väggar och skapar mer rymd. Välj dock en ljus tapet så det inte känns som ränderna förminskar utrymmet istället.

Se också till att byta ut en kompakt och hel sängram mot en med många hål och sirligt mönster, det släpper in ljus och får sängen att verka mindre.

Ett ljust rum ser större ut än ett mörk. Sängramen behöver inte nödvändigtvis vara ljus men då är det viktigare att resterande inredning går i ljusa toner. Tänk också på att sängen inte behöver stå intryckt i ett hörn. Det ser faktiskt luftigare ut om sängen står mitt i rummet, även om rummet är litet.

Häng inte gardinerna på en stång ovanför fönstret. Häng dem från en skena i taket så öppnar rummet upp sig mycket mer om takhöjden ser högre ut.

Du kan också använda dig av flera eller en stor spegel för att förstora rummet.

Sist men inte minst ska man bara ha det absolut nödvändigaste i rummet. Alla onödiga detaljer ska bort, annars kommer ett litet rum lätt att se stökigt och övermöblerat ut.