Att flytta brukar ofta medföra blandade känslor. När flytten går till ditt drömhem känns det alltid lättare, men även då kan det kännas vemodigt att lämna alla minnen du har från ditt förra hem. Dessutom innebär en flytt en hel del jobb som kan förta lite av nöjet med en ny, fräsch bostad, men som tur är finns det en del tips att ta till.

kvinna flyttar

Anlita städhjälp

Det allra tråkigaste med att flytta är att behöva göra flyttstädningen. Förutom att det tar en hel del tid, som du säkert hellre skulle lägga på att komma till rätta i ditt nya hem kräver det också mer av dig än en vanlig städning. För att göra flytten roligare kan det därför vara en smart idé att anlita professionell städhjälp och leja bort den tråkiga biten. Ett sätt att få städningen utförd till ett bra pris är att få offerter på städning från olika aktörer genom Bidlay.

Packa smart

Renew Magazine har i en artikel skrivit om en del tips på prylar som underlättar flytten. Vakuumpåsar är ett hett tips. Du använder vakuumpåsar till att packa täcken, kuddar och kläder. Du suger sedan ur luften med en dammsugare och det kan ge dig hela 80 procent mer plats.

Liksom när det gäller det mesta är det en fördel att planera packandet i förväg. Tänk över vad du kommer behöva först i ditt nya hem och packa in det sist. Skriv också på alla kartonger vad de innehåller för att slippa öppna allihop när du exempelvis letar efter besticken.