rött hus

Åter igen så har sommaren gått mot sitt slut. Trots att det är något som händer varje år så tyckts det ändå alltid lyckas vara lite av en överraskning. Men bara för att det är vinter så betyder inte det att renoveringen är över. Nedan går vi igenom tre av de roligaste och bästa sakerna man kan göra för att förbättra sitt boende under vinterhalvåret.

Ytrenovering

Visst, du kan inte måla om huset utanpå men det stoppar inte dig från att måla inomhus. Så länge du ser till att rummet är tillräckligt varmt och torrt samt att färgen inte heller förvaras där det är för kallt så är det bara att köra på precis som vanligt.

Att lägga klickgolv är även det en mycket tacksam verksamhet att ta sig för under vintern. Man bör dock vara försiktiga med trägolv i solitt trä då det kan expandera och krympa väldigt mycket beroende på luftfuktigheten. Detta betyder att om man lägger golvet på vintern då det är torrt så kan det i värsta fall expandera så mycket under sommaren att det inte får plats och ”reser sig”. För att inte ta den risken är det alltså bäst att endast lägga laminatgolv under vintern.

Planering

Om man inte har några projekt att köra igång med inomhus så är vintern ett perfekt tillfälle att börja planera på. Vi har tidigare skrivit om detta när det kommer till trädgården men även saker som ommålning eller liknande projekt kan man absolut börja tänka på redan nu. Att schemalägga allt arbete kan bara det vara en utmaning.