Många av oss skulle nog älska att sova på hotell året runt, men fortfarande med lyxen att vara runt sina egna saker. Det kan man fixa med lite fin inredning.

Tänk på att fokuset i varje hotellrum är sängen. Den ska stå i mitten av rummet. Man kan till och med dra ut den en bit från väggen så det är lättare att se utsikten från sängen. Den ska vara pampig och skön. Har du tillräckligt med utrymme kan du skapa en sänghimmel av skira tyger som draperar snyggt ovanför huvudet.

På ett hotellrum handlar det också om textilerna. Köp in några stora prydnadskuddar och placera i sängen. Skaffa en fotfölj eller klädd pall där du kan lägga fler kuddar och kanske en mjuk pläd. Gardinerna ska också vara tjocka för att hålla borta solen, samt skapa en mjuk atmosfär. Tygerna i sängen ska vara av lite högra klass och kännas som nya varje gång du lägger dig.

Helst av allt måste man tänka på att hålla det städat. Håll kläder borta från golvet och möblerna, lägg alltid tillbaka allt i garderoben eller ta dem till smutskorgen. Det ska inte ligga skrynkliga lakan i sängen. Mangla eller stryk lakan efter tvätten så känns de genast skönare att ligga i. Saker om inte hör hemma i sovrummet ska inte vara där. Det inkluderar leksaker, jobbpapper och smutskläder.