Vid den här tiden på året när vintern är som mörkast är det skönt att bara gå in och pyssla och varför inte då också ta chansen och fräscha upp hemmet med lite ny inredning.

3175408-vardagsrum (1)

Något som är riktigt snyggt när det kommer till inredning är att matcha saker och ting med varandra på ett eller annat sätt och just hur man gör detta tänkte vi tipsa om här nedan.

Möblerna

Möblerna har en central punkt när det kommer till inredning och här finns det lite olika vägar att gå. Ett alternativ är så klart att köra alla möbler i samma färg eller material, vilket ofta kan bli väldigt tjusigt, som att till exempel låta köksbord och stolar gå i samma stil.

Ett annat alternativ kan även vara att låta möblerna kontrastera mot varandra, som att till exempel ha en svart soffa och vitt soffbord eller tvärtom.

Textilierna

Textiler i form av gardiner, filtar, plädar och kuddöverdrag med mera har också en stor betydelse när det kommer till inredning. Även här kan ett bra tips vara att försöka matcha med vartannat och till exempel ha samma stil på gardinerna som på kuddöverdragen.