Bostadsmarknaden är bra för säljare just nu. Priserna är generellt sett höga men vill du få ut lite extra vid försäljning är det viktigt att inte bara råka ha ett hus med bra läge och i bra skick. Ett hus med fin inredning säljer nämligen bättre än ett 60-talspalats där tapeten inte är bytt sedan 1971. Det lönar sig alltså att investera lite tid och pengar i att snygga till hemmet. Homestyling kallas det och det har blivit hett på senare tid.

Homestyling

I inredningsmagasinet Sköna Hem hittar du flera tips som kommer att ge dig en skjuts på rätt väg mot ett felfritt hem redo för visning. Det handlar bland annat om att det ska vara skinande rent så glöm inte att damma hörn och alla ytor du annars inte tar. Golven ska vara fria från smuts och fläckar. Kör på neutrala färger och håll det minimalistiskt. Hotellkänslan är något att sträva efter för det ger en modern och fräsch look. Du kan gärna ta bort alltför personliga saker som foton och för mycket kläder inför visningar. Glöm heller inte att göra det fint utomhus vad gäller entré, gången samt trapporna. Det första intrycket kan avgöra mycket.

Det är också väsentligt att få den rätta hjälpen av en mäklare, som har både erfarenhet och vet vad som behövs. Därifrån kan du också få konkreta råd som hjälper dig med din försäljning av bostaden. Det kan dock vara svårt att hitta en lämplig mäklare, men för att göra det enklare kan du jämföra olika aktörer och därefter välja den du tror skulle kunna hjälpa dig mest.

När du väl har funnit en passande fastighetsmäklare är det bara att sätta datum på visningar, fixa till det hemma och hoppas på att någon av besökarna kommer att falla för ditt hem.