Inredning kommer alltid med en del utmaningar. En av de största utmaningarna kan vara att inreda ett litet rum. Så mycket blir svårare när man har mindre yta att arbeta med. Men det finns fortfarande en del sätt att tackla denna utmaning.

Sovrum

Ett litet sovrum är det värsta man kan ha. Så länge man får plats med sängen och har en plats att förvara kläderna kan man ofta klara sig. Svårigheten kan komma om man har väldigt få rum och sovrummet även måste fungera som ett annat rum också. Eftersom sängen är det som absolut måste få plats kan man börja tänka på hur man kan få en som inte är i vägen för annat. En lösning på detta kan då vara något som ett sängskåp. Ett alternativ kan vara att ställa sängen högre upp. Ungefär som överslafen på en våningssäng men utan en till säng därunder.

Vardagsrum

Vardagsrummet är det rum många av oss spenderar mest av vår vakna tid hemma. Att få ett trivsamt vardagsrum bör därför vara en prioritet. Är rummet väldigt litet gäller det att fokusera på det som är viktigast för ens egen trivsel. Vill man helst att det ska vara en plats att socialisera gäller det att satsa på smarta soffor och fåtöljer som kan maximera antalet sittplatser. Varianter som saknar armstöd kan vara ett väldigt praktiskt alternativ. Vill man å andra sidan ha ett rum för underhållning, till exempel tv-spel eller se på film, bör man satsa på kvalitet över kvantitet och skaffa en eller ett par riktigt härliga sittplatser.

Kök

Att inreda ett litet kök är sällan en enkel sak. Bra med förvaring är nästan alltid ett måste och man måste ju fortfarande få plats med spis, ugn, kylskåp, frys och liknande. Ett tips är att välja sina vitvaror efter storleken först. En del öppen förvaring kan ge lite mer känsla av rymd. Men ta inte bara bort skåpluckorna utan välj något som är designat att vara öppet så ser det mycket snyggare ut.