Det kan antingen vara nästintill gratis till hutlöst dyrt att inreda ett helt rum. En del saker du i princip få, men frågan är om det är värt det? För en del av inredningen borde du välja de lite dyrare varianterna som håller högre kvalité.

Soffan

Visst går det att hitta en skön soffa på second hand för 200 kronor men hur är skicket? Hur länge kommer den att hålla och framförallt, var har den varit? Det är inte helt riskfritt att köpa möbler billigt och i begagnat skick. De kan exempelvis bära på vägglöss. Då är det bättre med en ny soffa av hög kvalité. Den håller längre, har bra andrahandsvärde och du behöver inte bekymra dig om nedsuttna sitsar efter bara ett år. Kolla in butiker såsom Sweef där du kan välja tyg och färg själv samt har lång garantitid på din nya favoritsoffa.

Lampor

Det finns inget tråkigare än dåliga lampor med bitar som går sönder, glappa strömbrytare och glödlampor som dör hela tiden. Riktiga lampor håller länge och är gjort av högkvalitativa material och utformade efter de senaste trenderna. Du vill alltid ha det bästa i din lampa, inte bara för stilens skull utan också säkerheten. Lampor som du köper billigt från utlandet håller inte svensk standard och kan vara rent av livsfarliga att ha i hemmet. Lampor från By Rydéns är bra exempel på kvalité och snygg design.

Mattor

En av de saker som tar mest stryk i hemmet. Husdjuren går omkring på dem, vi och barnen spiller på dem och ibland trappar vi omkring med skorna på för att hämta nycklarna vi glömde. En bra matta klarar av fläckar och smuts och är enkel att rengöra. Billiga mattor drar åt sig dammet och kan till och med lossa hår. En stor och bra matta kostar flera tusen, men samtidigt har den en livslängd som gör det värt pengarna. När den blivit för smutsig klarar den av lättare mattrengöringsmedel eller kemtvätt. Mindre mattor kan du ibland till och med köra i tvättmaskinen.