decorating

Ska du börja om på ny kula med ett nytt hem? I så fall kan vi bara gratulerar. Det är en fantastisk möjlighet för dig att få ditt drömhem redan från starten. Men för att lyckas med dina planer, gäller det att vara med om grundpelarna inom inredning.

Glöm aldrig belysningen

Inget är så viktigt för ett rum som belysningen. Det är här man kan skapa inredning på flera plan. Genom att skapa stark eller svag belysning kan du förminska eller betona vissa sektioner av rummet. Man ska inte bara ha en taklampa med dimmer. Man ska även ha små ljuspunkter runt om i rummet och gärna inkludera lite levande ljus också.

Less is more

Tyvärr är det sant, du får en bättre inredning med färre prylar. När du möblerar ska du satsa på några välvalda möbler istället för flera. Detsamma gäller alla småsaker som ljusstakar, vaser och figuriner. Håll det till en måttlig nivå så kommer rummet att se dekorerat ut. Annars ser det bara stökigt ut, när man placerar saker på varenda yta.

Hitta den röda tråden

Din bostad ska ha en klar röd tråd. Man ska se till helheten, inte bara den enskilda rummet. Den röda tråden innebär inte att alla rum ska se likadana ut. Man kan fånga upp en färg eller dekorationsknep genom huset, men resterande saker kan vara annorlunda. De gråa väggarna i vardagsrummet kan återfinnas i den grå mattan i sovrummet. Figurinen som föreställer en uggla som står i hallen kan man plocka upp i en annan del av huset och hänga upp en tavla föreställande en uggla. På så sätt kan du binda samman hemmet utan att rummen blir kopior av varandra.