Vi är ett snart ett halvår inne i det nya året och årets inredningstrender börjar verkligen visa sig. Vad kan du förvänta dig att se mycket av under resten av 2015?

Dofter

Det första vi slås av är hur mycket mer fokus som har hamnar på dofterna i hemmet. Alla har sina egna preferenser och i ditt hem ska det dofta som du vill. Något som man lätt kan styra med doftljus och eteriska oljor.

Tänk på att dofterna inte ska ta över rummet och att de ska passa till rummet ändamål. Alltså vill du ha fräscha och kryddiga dofter i köket, lite mer syrliga och friska i badrummet och lugnande dofter i sovrummet.

Hobbyrum

Folk har aldrig varit så intresserade av att pyssla och göra saker och ting själv som nu. De senaste året har hantverkartrenden vuxit explosionsartat och det tyder på en ny trend i inredningen är på uppgång: ett hobbyrum. Nu behöver man inte vräka ut alla pysselsaker på köksbordet eller hålla till i garaget när man vill arbeta med något kreativt. Istället ser det ut som vi kommer att tillägna ett rum i hemmet för dessa ändamål.

Historisk inredning

Vi vill att våra saker ska ha en historia, de ska berätta om en svunnen tid när man gjorde allting för hand och saker som har gått i arv i generationer. Har man inte några ärvda saker själv, köper man begagnade saker och lär sig mer om dem. Det betyder att vi ser mycket keramik komma in i köket, samt så börjar syntettygerna minska i popularitet. Istället vill vi ha sammet, skinn och päls. Kanske har teveserierna Game of Thrones och Vikings påverkat oss mer än vi vågar erkänna?