Köksbord

Att hitta det perfekta matsalsbordet kan ibland vara svårt men behöver inte innebära ett problem för den händige. Det finns olika sätt att bygga ett eget matsalsbord som passar just för det enskilda ändamålet.

Bygg själv

Ett sätt är att använda sig av gamla överblivna träskivor från till exempel golv eller bänkskivor som blivit kvar efter exempelvis en renovering. Elsa Billgren i Äntligen Hemma snickrar exempelvis ett stort matsalsbord i ett av programmen där hon använder sig där av långa furuplankor som hon sedan enkelt sätter ihop till en enda stor bordskiva. Om du i likhet med Elsa är ute efter ett matsalsbord i en speciell storlek som är svår att finna i affärerna kan det vara en bra lösning att snickra ihop det på egen hand.

Ett annat sätt att bygga ett eget bord är att använda sig av en rejäl plank. Tänk på att oavsett vilket virke man väljer så ska man låta det ligga inomhus i några dagar så att det torkar till sig. Annars finns risken att det slår sig. Vill man ha ett extra rejält bord kan man alltid använda sig av betongskivor men dessa kan kosta en slant. Du kan alltid gjuta skivorna själv men det är ett relativt tidskrävande projekt som bör planeras noggrant.

Köp hos en möbelhandlare

Är man inte händig, eller varken har tid eller lust att spika ihop ett matsalsbord så kan man förstås även köpa det hos en möbelhandlare. Vi tänkte rekommendera Stegbo Möbler, där du hittar ett flertal matbord som passar perfekt för den lilla familjen – eller den stora. Det trendiga bordet Sting har exempelvis upp till 10 platser. Här hittar du också det moderna retromärket Sandhamn som har en rymlig matsalsgrupp med många platser, för dig som har gäster ofta.