Har du bestämt dig för att du ska renovera din bostadsrätt? Då kan det vara bra att veta vad man får och inte får göra. Vissa ingrepp kan du som innehavare inte göra utan det är något som föreningen fatta beslut om. Enkelt kan man säga att det yttre på fastigheten är det föreningen som har ett underhållsansvar. Fönster och balkonger räknas in där. Inne i din lägenhet så är du som ägare av bostaden som har ansvaret.

Det kan alltid vara en god idé att kolla upp stadgarna som din förening har om vad som gäller. Är du det minsta osäker så prata med föreningens styrelse om vad som gäller. Det kan se ut lite olika mellan föreningarna. När du fått klart för dig vad du kan få göra i din lägenhet så är det bara att sätta igång. Är du händig och gör allt själv så är det bara att köra igång. Se till att göra allt enligt hur man renoverar så det inte uppkommer något fel i efterhand.

Anlitar du hantverkare så se till att få allt skriftligt på vad det ska kosta och när de ska vara klara. Skulle något gå fel och du hamnar i tvist med hantverkare så kolla upp med jurister hur det hela ska hanteras. Det är viktigt att man har ett bra avtal som båda parter har skrivit på. Detta kan hjälpa dig ifall att hantverkaren inte har fullföljt sin del av avtalet. Det är aldrig roligt då något inte blir som det ska. Om det inte går att lösa så ta in en bostadsjurist som kan hjälpa till att lösa tvisten.