För dig som gärna vill fixa till köket men inte har pengar, tid eller lust att renovera alltsammans kan det vara en riktig toppenidé att bara fräscha upp lite små detaljer med enkla medel. Att bättra på det lilla kan verkligen förändra helhetsintrycket rejält, till det bättre.

Städa!

Ett enkelt tips är att helt enkelt göra en storstädning i köket – städa ovanför spisen, torka av fläkten, och ta bort saker som inte används för att vinna arbetsyta. Se till att göm undan allt som inte används, så länge det inte är saker som höjer mysfaktorn. Och det kanske viktigaste av allt; håll köket välstädat hela tiden! varje gång du tar disken, torka också av alla köksbänkar, och samla ihop tidningar, papper och annat skräp som ofta ligger slängt över halva köket. Lägg dem i en ordnad hög och så går du igenom den kanske en gång i veckan.

Byt ut eller laga det som är trasigt

Det är självklart bäst att byta ut det som är trasigt, om det exempelvis är så att köksluckorna är trasiga eller lampan till fläkten gått sönder. Börja med det som ger mest effekt, och som är hyfsat enkelt att fixa själv. Då får du mest valuta för din tid och dina pengar.

Använd din kreativitet

Vill du sätta upp ny snygg inredning kan du göra den själv; det är bara att sätta igång och sy! Du kan med fördel använda gamla överblivna eller trasiga tyger och sy ihop gardiner eller kuddar till kökssoffan. Det blir ofta lika snyggt som om du köpt dem i affär, och väldigt mycket mysigare och hemtrevligare. Om du inte har en symaskin eller något annat verktyg som behövs för att fräscha upp ditt kök kan du hyra det billigt på Delbar. Där kan du hyra det du behöver av folk i din egen stad – bara skriv in vad du söker i sökfältet och börja leta!

Aftonbladet Hemma tipsar också om att man enkelt kan byta stil på köket med nya handtag och beslag på skåpluckor och lådor, eller varför inte pimpa kaklet med fin kakeldekor? Bara din kreativitet sätter gränserna.