Det sista man vill råka ut för i hemmet är stopp i avloppet. Förutom att det är ett väldigt otrevligt problem att ha och göra med kan det dessutom vara extremt besvärligt när inte toalett och avlopp fungerar som det ska. Så vad gör man om det blir stopp?

Förebygg stopp

Det finns många anledningar till att det kan bli stopp i avloppet. För att undvika att det blir stopp och att behöva göra en dyr akut spolning kan du ta hand om dina rör regelbundet. En viktig sak att tänka på är att aldrig spola ner stora mängder fett i avloppet. När du lagar mat med olja, se till att torka upp så mycket av fettet som möjligt med hushållspapper som du slänger i soporna. Annars är risken stor att fettet med tiden bildar proppar.

Få hjälp med underhåll

Det är också bra att komma ihåg att underhålla avloppet med jämna mellanrum. Du kan anlita företag som kan göra en högtrycksspolning för att göra rent rören. De kan även se efter med hjälp av kameror om det finns några skador på rören. Om det ändå blir stopp kan de göra en högtrycksspolning för att få bort propparna. På denna sida kan du se hur du kan få hjälp med ditt avlopp.