Planerar du att hänga tavlor och posters i ett sovrum? Du kanske vill göra en trendig tavelvägg med fina inramade posters? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du de bästa tipsen för hur du skapar en personlig och mysig känsla i sovrummet med hjälp av dekoration på väggarna. Du får exempelvis tips om var på väggen de bör hänga och hur du ska tänka kring val av motiv.

Positionen skapar dynamik

Positionen av dina tavlorna och posters på väggen kommer vara avgörande för hur de upplevs. Om du exempelvis vill ha en lite annorlunda och unik känsla i rummet kan du testa att hänga några av dem lågt. Testa även att ställa stora inramade posters på golvet lutade mot väggen. Det kommer att skapa en härlig dynamik i rummet. Begränsa inte heller till en vägg utan låt tavelväggen fortsätta runt ett hörn.

Motiven avgör känslan

Sovrumsinredning är mycket viktig för att du ska få en god natts sömn. Sovrummet är ett av de viktigaste rummen eftersom sömnen är livsviktig. Välj därför tavelmotiv med omsorg. Till skillnad mot hemmets övriga rum kan det vara en god idé att välja diskreta motiv som inger lugn, exempelvis naturmotiv eller svartvita bilder. Här kan du få hjälp med att hitta motiv som passar perfekt i sovrummet.