Kakel

Områdena som är mellan köksbänkarna, runt spisen och de övre köksluckorna är mycket utsatta väggdelar. Smuts, stänk och vatten fläckar väggarna ordentligt, men med hjälp av kakel kan man enkelt och snyggt skydda dessa. Dessutom blir köket mycket mer lättstädat och ombonat!

Det är inte lätt att veta vilken typ av kakel man ska ha när man uppgraderar köket. Det finns allt från plattor som är stora och enfärgade till den vackraste mosaik och sandstensplattor att välja bland.

De olikt kaklade köken

Det finns en mängd olika kakeltyper att välja bland när man ska kakla köket. Lergodset kakel är i många fall glaserat och finns i alla möjliga storlekar och varianter. Det speciella med dem är att de reflekterar ljus på ett sätt som många tycker väldigt mycket om, samtidigt som det är enkelt att rengöra. Likaså är sandsten och klinkers ofta glaserade – vilket för det lättare att hålla rent. Vill man ha en lättstädad och skön miljö i köket är glaserade plattor det bästa alternativet. Om man föredrar mindre framför större finns mosaiken. De mindre, glaserade plattorna kan vara gjorda av sten, porslin eller glas och finns i flera olika former.

Oändliga kombinationer finns att upptäcka för den som experimenterar med färger och mönster. Mosaiken ger ett levande intryck och många väljer den just för att den är så vacker. Vilken typ du än föredrar finns det flera olika varuhus för att få tag i dem, men det allra enklaste är att beställa hem från ett online varuhus som StoneFactory. Vart man än väljer att köpa kaklet bör man tänka efter noga innan för att hitta det bästa alternativet för sitt eget kök.

Storlekar och färger

Det är möjligt att använda sig av såväl mönster som bårder och möjligheten att mixa flera färger när man ska få ihop sitt personliga kakel. Många tänker inte på att det fogbruk som återfinns mellan och binder ihop kakelplattorna påverkar det slutgiltiga resultatet – vilket det verkligen gör. Matcha fogbruket med kakplattornas nyanser för bästa resultat. Vilket typ av intryck man vill ge i köket beror mycket på plattornas storlek. Små plattor förminskar ytan medan större och ljusare plattor ger ett betydligt luftigare intryck.